Jouluhömpötystä

my_little_pony_so_soft_pinky_pieOsa lukijoista ehkä muistaa, kuinka vuosi sitten metsästin pukinpussiin ihastuttavaa Toffee ponia, joka hirnui ja rouskutti porkkanaa.

Hintaa ponilla oli aivan liikaa, mutta sellainen oli saatava, sillä en kestänyt ajatusta siitä, että lapsen ykköstoivetta ei löytyisikään pukin pussista.

Loppujen lopuksi tilasin ponin Englannista saakka, sillä lelukaupoista poni myytiin loppuun heti kun se oli kaupan hyllylle nostettu.

Jouluaattona lapsi riemastui avatessaan paketin.

Ponia syötettiin ja harjattiin ahkerasti ja pikkusiskoa pelotti, kun poni hirnui kiukkuisena ja luimisti korviaan. Muutaman päivän kuluttua poni unohtui huoneen nurkkaan, ja lupasin itselleni, että ensi jouluna en sorru moiseen hömpötykseen.

Tänä vuonna ykköslahjatoiveena on My little Pony So Soft Pinkie Pie, vaalenapunainen ponivauva, jota voi opettaa kävelemään. Ja nyt poneja tarvitaan kaksi, sillä pikkusiskokin haluaa omansa! Viime lauantaina olin tekemässä ostoksia pukin pussiin, ja löysin kuin löysinkin viimeisestä koluamastani kaupasta kyseisen ponin, mutta jäljellä oli enää yksi paketti. Hetken tuumattuani päätin, että yksi poni saa riittää, ja lampsin helpottuneena kassalle.

Kotona tuli lasten kanssa puhetta lahjasta, jota lapset odottavat kaikkein eniten. Suuret silmät loistaen molemmat ilmoittivat, että kävelevä poni on se kaikista tärkein juttu. Yritin huomauttaa isommalle, että poni vaikuttaa vähän pienempien lasten lelulta, mutta onnettomat päänkääntämisyritykseni eivät tuottaneet tulosta. Näin jo elävästi, kuinka aattoiltana revitään paketteja auki, eikä roinan seasta löydykään sitä kaikista tärkeintä asiaa… Kaikki järkevät periaatteet katosivat päästäni saman tien, ja maanantai aamuna minulla oli vain yksi tavoite; ponin löytäminen, tavalla tai toisella. 🙂

Hömpötykseen on hyvä sortua silloin tällöin, varsinkin jouluna. Todennäköisesti jonakin jouluna lahjaksi pyydetään ihka oikeaa ponia, mutta on helpompi perustella, miksi oikeaa ponia ei voi ostaa kuin yrittää selittää, miksi joulupukki ei toteuttanutkaan sitä kaikista tärkeintä joulutoivetta.

One Reply to “Jouluhömpötystä”

  1. Vuorovaikutteisten ponien jälkeen elävä poni on tosiaan vuorossa seuraavaksi! Tytöillä tosiaan näyttää olevan hinku poneihin ja hevosiin. Tosin ei mulla muistaakseni ollut.

    Mun pitää kiihdyttää mun ompelutahtia!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.