Punnerrushaaste – päivitystä

Siellä se ilkeä ikijumi on...

Vaikka juuri tällä hetkellä sitä on vaikea uskoa, toukokuun loppu lähestyy kiihtyvää vauhtia.

Ei, en saa silloin ylioppilaslakkia, vaan minun pitäisi pysytä tekemään 10 miesten punnerrusta putkeen. 🙂

 *******

Olen vihdoinkin saanut treenin kunnolla vauhtiin. Kuten olen varmaan useamman kerran jo maininnut, aloitin hyvin vaatimattomasti punnertamalla seinää vasten. Tällä hetkellä punnerran tiskipöytää vasten, koska se on sopivalla korkeudella,  seuraava kohde on työpöytäni joka on hieman tiskipöytää matalammalla.

Harjoittelen yhä punnertamista kolmena päivänä viikossa niin, että teen punnerruspäivän aikana 5-7 sarjaa ja toistoja tulee päivän aikana ainakin sata. Yksi yllätys on ollut se, että punnertaminen on niin suuri haaste keskivartalon lihasvoimalle: punnertaminen onkin kokovartaloharjoitus!

Ongelmiakin on valitettavasti ollut.

Suurin ongelma on se, että hartiat ja yläniskan lihakset menevät helposti jumiin harjoittelusta. Pahimmassa tapauksessa seurauksena on migreeni tai vähintäänkin muutaman päivän päänsärky! Sen takia olen tullut hyvin tarkaksi sen suhteen, miten suoritan punnerrukset – pidän huolta siitä että en anna pääni roikkua niskan varassa ja että keskivartaloni on suora eikä alaselkä mene notkolle.

Siitä huolimatta tuntuu että rintalihakseni ovat jatkuvasti jumissa ja niskalihakset vaarassa mennä kramppiin. Olenkin tehnyt perusteellista tuttavuutta yläniskassa oleviin lihasten triggerpisteisiin (eli kansanomaisesti lihasjumeihin). Aikaisemmin en edes tajunnut, että yläniskassa vasemmalla puolella on hirveä patti, joka ei sitkeästä käsittelystä huolimatta ole antanut periksi.

Luulenpa että se patti on ollut siellä viimeiset kymmenen vuotta. Böö.  Kaikkea sitä löytää kun tutustuu kunnolla kroppaansa.

*******

En ole vielä ihan varma tulenko onnistumaan punnerrushaasteessa.

Hartiat, käsivarret ja lapaluita tukevat lihakset ovat kyllä selvästi voimistuneet, mutta toisaalta keskivartaloni painaa kuin synti. Tällä hetkellä on vielä vaikea uskoa että 31.5. pystyisin tekemään 10 tyylipuhdasta etunojapunnerrusta suorin vartaloin.

P.S. Mitenkäs siellä luistaa? Löytyykö uusia halukkaita osallistujia?

5 Replies to “Punnerrushaaste – päivitystä

 1. Hi Satu! Well, you have made a great deal of progress for push ups. Some projects take longer than imagined. What if you tried for 5 bent-knee push-ups? And then, work up to harder push up goals. No matter what, you have gotten stronger, which is a very good thing. 😀

  🙂 Marion

 2. Mun pitäisi ehdottomasti osallistua tähän punnerrushaasteeseen, ehkä siten saisin vihdoin kasvatettua itselleni käsilihakset! Mutta toisaalta punnertaminen on niin tuskallista puuhaa… 🙂

  1. Sä voisit korvata punnerrukset skull crushereilla (en nyt muista mitä ne on suomeksi) tai vastaavilla harjoitteilla. Niillä pitäisi saada allit kuriin. 🙂

 3. Min olen punnertanut viikottain -enemmän tai vähemmän. Olen vain edelleen superlaiska seuraamaan jotain tavoiteohjelmaa ja merkitsemään ylös edistymistääni.Viime viikolla pääsin työpaikan järjestämänä kehon ikä testiin ja olin ikäisteni kunnossa, jopa miinus yksi vuosi nuoremmalla puolella. Verenpainen ja rasvaprosentti oli koholla ja jos saan ne kuntoon tulee miinus neljä vuotta kroppani ikään! Lihakset oilivat hyvässä kunnossa ja punnerruksia ei vaadittu. sen sijaan pitäisi lisätä pitkäkestoista liikuntaa. Kävinkin heti sunnuntaina tunnin kävelylenkillä ja se teki hyvää!!! Ulkoilu ja pelkkä kävvely on jäänyt kuin huomamatta. Haastan itseni niin, että kävelisin kerran viikossa työmatkastani tunnin siivun yhteen suuntaan. Toivottavasti verenpaineeni ei ollut noussut punnerrushaasteen aiheuttamasta stressitä:) Punnertaminen on oikeastaan aika kivaa, eikö?

  1. Ilman niskavaivoja vastaisin että on kivaa! 🙂

   Kiva että pääsit testauttamaan itseäsi työpaikan puolesta. Mä en yhtään ihmettele että sulla on lihakset hyvässä kunnossa, kyllä se vuosien jumppaaminen ja tenniksen peluu tuottaa hedelmää. Rasvaprosentin mittaamiseen suhtaudun skeptisesti, kuulemma ne testit ei ole hirveän luotettavia…

   Mäkin olin sunnuntaina poikkeuksellisesti 75 minuutin kävelylenkillä. Sen jälkeen oli ihana olo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.