Paino sahaa, läski palaa

Piti oikein pysähtyä ihailemaan runollista otsikkoa! 🙂

Viime viikolla oli tilinteon hetki.

Otin ensimmäiset vertailukuvat (ns. ”mahakuvat”) viime viikon torstaina ja vertasin niitä kuukauden takaiseen tilanteeseen (alla). Ihan strategisista syistä päätin että on parempi ottaa vertailukuvat ennen kuin lähden viikonloppumatkalle Etelä-Pohjanmaalle: tiesin että joudun vastakkain mm. Hannan herkkujen kanssa, joten arvelin ettei minua tee mieli hetkeen aikaan ottaa itsestäni mitään kuvia.

Ennen ja jälkeen
Ennen ja jälkeen

Matka olikin minun kohdallani yhtä höttöruo’an voittokulkua, mutta tässä kohdassa on hyvä vedota itse laatimaani laihdutusääntöön #5, jonka mukaan voin matkoilla ja juhlissa syödä mitä huvittaa. Ja söinkin.

Otsikko kertoo oikeastaan kaiken oleellisen laihdutuksen edistymisestä. Puntarin mukaan paino sahaa edestakaisin: projektin alussa painoin 71.1 kg, viikkoa myöhemmin 70.6 kg, viime perjantaina taas painoin 71.7 kg. 🙂

71.1 kg (1)  – 70.6 kg (2) – 71.2 kg (3) – 71.7 kg (4)

Sen sijaan mahakuvat paljastavat, että läski on alkanut sulaa, varsinkin vatsasta. Myös farkut ovat selvästi löystyneet. (Kuvat on otettu kuukauden välein, käänsin päivänmäärät nurinpäin englanninkielistä blogiani varten.)

Painon sahaaminen voi johtua monista asioista. Aloitin uuden harjoitusohjelman huhtikuun alussa, ja se saattaa vaikuttaa painoon. Ehkä minulle on tullut jo pikkuisen lisää lihasmassaa? Vaikea sanoa. Toiseksi minulla on ollut aika turpea olo viime aikoina, pitäisi ehkä miettiä mistä se voisi johtua. (Onko vaihdevuosi-ikäisillä naisilla hormonaalisia vaihteluja? Lasketaanko sellaisiksi hormonikorvaushoidon aiheuttamat muutokset?)

Seuraavat mahakuvat tulevat sitten kuukauden päästä.

******

Painon jumittaminen ei yllättänyt minua. Koin saman kun laihdutin Kiloklubissa muutama vuosi sitten. Hitaalla vauhdilla laihdutettaessa (keskimääräinen päivittäinen kalorivajeeni on n. 300 kcal) vaaka reagoi hyvin nihkeästi läskien palamiseen.

Olen onneksi fiksuuntunut tässä välissä sen verran, että tajuan ottaa itsestäni tasaisin väliajoin valokukuvia, jotka näyttävät paremmin kropassa tapahtuvat muutokset. Jos luottaisin pelkkään vaakaan, olisin jo täysin suunniltani siitä, kun projekti ei yhtään ”edisty”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.