Steppilaudalla osa 2

 

Kunto kohoaa kohisten.

Tämän viikon alussa rohkaisin mieleni ja uskaltauduin toistamiseen rankalle body step tunnille.

Lähdin liikkeelle empien, mutta tunnin jälkeen harkitsin jopa meneväni samaan hiostukseen ensi viikolla. Ohjelma oli uusi, eikä tällä kertaa sisältänyt kovin paljon mutkikkaita ristiaskelia laudan päällä.

Suurin syy viime kertaa positiivisempaan kokemukseen taisi kuitenkin olla se, että kuntoni oli selvästi kohentunut enkä joutunut tämän tästä hölmistyneenä huilailemaan. Tunti toimikin sopivasti eräänlaisena kuntopuntarina.

Kuluvan syksyn aikana huomaan tehneeni useita erilaisia terveelliseen elämään liittyviä lupauksia.

Olen muun muassa luvannut ostaa salaattilingon (joka yhä odottaa ostajaansa kaupan hyllyllä) ja lisätä vihannesten määrää ruokavaliossani. Olen luvannut tulla kiinteämmäksi ja kevyemmäksi ja olen jopa uhonnut taipua spagaattiin ensi kesään mennessä. Miten olen pyrkimyksissäni edistynyt?

Olen aika ylpeä siitä, että olen onnistunut ujuttamaan liikunnan osaksi elämääni. Liikkeelle lähtö ei aina ole ollut helppoa, mutta onnistuu kyllä, kun lähtemistä ei sen enempää ajattele. Kuntoilun jälkeen olo on kuitenkin aina hyvä, riippumatta liikuntaa edeltävistä tunnelmista.

Vyötärö on kaventunut eikä jenkkakahvoista enää saa kunnolla otetta, mutta painoa on tippunut tähän mennessä vasta pari kiloa. En harrasta sohvasyöppöyttä enää niin usein, mutta en ole pystynyt luopumaan rakkaasta harrastuksestani kokonaan. En ole muutenkaan saanut toteutettua aivan kaikkia kohtia laihduttavien muutosten top 5 listalta… Erityisesti kohta 1, kasvisten lisääminen, on osoittautunut haasteelliseksi.

Projektini on kuitenkin vasta alkutekijöissään. Olen sitoutunut liikkumaan ainakin seuraavat kaksi vuotta, niin pitkään nykyinen jumppasalijäsenyyteni kestää.

Uskon myös, että viimeistään kevätauringon lämmittäessä ja rantakelien lähestyessä innostun taas pohtimaan myös sitä, mitä suuhuni pistän. ”Kuntoremonttini” on hyvässä vauhdissa ja positiivisia asioita on tapahtunut, onhan sekin jo hieno saavutus, että pystyn nauttimaan steppilaudan päällä keikkumisesta.

2 Replies to “Steppilaudalla osa 2

  1. Mahtavaa! Perässä tullaan 🙂 Flunssa katkoi ikävästi minunkin kuntoiluprojektini, mutta aamujumppa on taas ohjelmassa ja kävelen kaikki työmatkani, joten eiköhän huomenna löydy taas uutta potkua sauvakävelyltä.

  2. Mun mielestä sä olet päässyt mahtavasti kiinni varsinkin liikuntaan. 🙂

    Ja vaikka kiloja olisi puntarin mukaan mennyt vain pari, veikkaan että läskiä on oikeasti kadonnut enemmän, koska olet samaan aikaan lisännyt lihasmassaa (lihas painaa enenmmän kuin läski mutta menee pienempään tilaan).

    Täällä sitä vaan tulee vettä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.